Kokosolie extra virgin bio
Deze biologische kokosolie extra virgin wordt gemaakt van het verse vrucht vlees van de kokosnoot. Door een speciale persmethode blijft de smaak behouden, wordt een mooie witte kleur verkregen en blijven de voedingswaarden zoveel mogelijk intact.
Kokosolie is geschikt voor bakken, braden, wokken, frituren en ter vervanging van boter op uw boterham. Bij verhitten blijven alle goede eigenschappen van de olie behouden. Het smeltpunt ligt rond 24 a 26 graden, daarom is kokosolie meestal gestold in ons klimaat.
Kokosolie bevat laurine zuur. Kokosolie kan ook gebruikt worden voor de verzorging van huid, haar en tanden.
Ingredienten
Biologische kokosolie
Voedingswaarde per 100 gram
Energie 3760 kJ / 900 kcal
Vet 100 gram
- waarvan verzadigd 91 gram
- enkelvoudig onverzadigd 7 gram
- meervoudig onverzadigd 2 gram
Koolhydraten 0 gram
Vezels 0 gram
Laurinezuur 45 gram
Gebruik
Kokosolie wordt in de keuken vooral gebruikt om te bakken, braden of frituren. De olie is voor dat doel zeer geschikt, omdat het een zeer hittestabiele olie is: het heeft een hoger rookpunt dan olijfolie. Door de aanwezigheid van veel verzadigde vetzuren is de gevoeligheid voor oxidatie c.q. ranzig worden minder dan bij onverzadigde vetten. Daardoor ontstaan minder schadelijke polymeren en vrije radicalen dan het geval zou zijn bij vetten die gevoelig zijn voor hitte, zoals vetten met veel onverzadigde vetzuren. Daardoor gaat kokosolie langer mee dan de gevoeligere meervoudig onverzadigde vetzuren die in de meeste frituuroliën zitten. Ook als vervanger van roomboter of margarine is kokosolie/kokosvet geschikt. Kokosolie levert gemiddeld zo’n 8,3 - 8,6 kcal per gram, terwijl vetten normaal gesproken 9 kcal per gram leveren.
Fabrikant
Bountiful B.V.
Industrieweg 10e
6562 AR Groesbeek
Data sheet
- Merk
- Bountiful
- Inhoud
- 500ml
- Organic
- Yes
Specific References
- EAN13
- 8718503328041