Abrikozen
Gedroogde abrikozen
De abrikoos is een populaire steenvrucht. Ze stamt oorspronkelijk uit Noordoost-China. Deze abrikozen zijn een bron van vezels.
Voor het zondrogen worden de vruchten in een lichtzuur zwavelbad gewassen. Dit zorgt ervoor dat de kleur mooier blijft en de houdbaarheid wordt verlengd. De voedingsstoffen blijven hierbij bewaard.
Ingredienten
Abrikozen, conserveermiddel: ZWAVELOXIDE (sulfiet)
Kan sporen van gluten, soja, noten, pinda's, sesam en melk bevatten.
Herkomst: Turkije
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie | 1199 kJ / 283 kcal |
Vet | 0,5 gram |
-Waarvan verzadigd | 0,2 gram |
Koolhydraten | 62,6 gram |
-Waarvan suiker | 53,44 gram |
Voedingsvezels | 7,3 gram |
Eiwit | 3,4 gram |
Zout | 0,025 gram |
Gebruik
Abrikozen zijn prima om regelmatig te eten.
Lekker als snack, door yoghurt of muesli, in stoofpotjes en salades. Voorstanders van raw food gebruiken de abrikozen om hun eten te zoeten zonder suiker. Het wordt vermalen en verwerkt in andere producten.
Fabrikant
Bountiful
Postbus 185
6560AD Groesbeek